35 år ung

Maken fyllde, som sagt, 35 år igår. Dagen började med sovmorgon (tack för den, lilla L!), brunch med nybakade brödbullar, (alldeles för dyra) favorityoghurten, honungsmelon och annat gottigt. 

(null)
Resterna av de kalljästa brödbullarna. Recept

På eftermiddagen blev det fika med kaffe, nybakade kanelbullar och lyxiga chokladpraliner. När jag hämtade ut tårtan inför kvällen (japp, det blev en köpetårta) passade jag på att köpa med mig några praliner; Jamaica Kaffe, Irish Coffee och Single Malt Whiskey. Vi testade dock bara Single Malt Whiskey-smaken, men den var iallafall supergod! (*Samlar vuxenpoäng genom att frivilligt äta mörk choklad smaksatt med sprit - och tycka om den*)

(null)

(null)

På kvällen packade vi in oss i bilen och körde in till stan (igen) för att möta upp med vännerna och gå ut och äta. Fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås, blev det för min del, och maken valde ankbröst med potatisgratäng. Ja, också var det ju såklart lite annat smått och gott på tallrikarna också. Mums var det iallafall!

Efteråt bar det av hem till oss igen, hela sällskapet. Där åt vi tårta och drack kaffe. Bytte sedan ut kaffet mot rom/whiskey/öl eller alkoholfritt för chaufförerna. Vi ställde fram chips och mastodontburken från Hemmakväll och, tro det eller ej, men det mesta gick faktiskt åt! (Min och makens magar tackar och bugar för detta!) 

Det blev en jättetrevlig kväll med en massa prat och skratt, så när vi kröp i säng vid 2-tiden så tror jag nog att maken var nöjd med sin födelsedag!


Idag har det firats med familjen och där gick alla de nybakade kanelbullarna åt. Svärmor hade med sig en mockatårta i storlek jättestor, så där blev det en hel del över. Så maken har att göra med den de närmsta dagarna. Jag är ju som sagt inte speciellt förtjust i tårta överlag, så han får nog klara sig själv på den fronten (så kan jag offra mig - hrrm - och kränga i mig det överblivna godiset)...

Nu när alla har gått hem och helgen nästan är slut, är vi en ganska urlakad familj på tre som nog mest kommer att ta det chill ikväll. 



Familj | | Kommentera |
Upp